Tips voor wandelaars in Groesbeek

Vervoer (passagiers/bagage) wordt aangeboden door:

  • Daniëlle uit Groesbeek: 06-40575040

Loop je een lange route en wil je niet zeulen met spullen:

  • Wil jij je energie alleen maar steken in lekker wandelen en je niet druk maken over “waar overnacht ik” en “eigenlijk wil ik mijn spullen niet meesjouwen”? Kijk dan op de County Hike website. Hier wordt alles voor je geregeld.

Openbaar vervoer en parkeren:

  • Betaald parkeren Centraal Station Nijmegen: dagkaart (2022) is €11,-. 
  • Vanuit CS Nijmegen gaat een bus naar zowel Millingen a/d Rijn (lijn 80) als Gennep (lijn 83). Natuurlijk ook naar Groesbeek (lijn 5 – Breedeweg / De Horst).
  • Gratis parkeren treinstation Molenhoek: er is een busverbinding van busstation Gennep naar treinstation Molenhoek.

Pontje Millingen aan de Rijn:

  • Pontje Millingen a/d Rijn: het pontje van Kievits Veerdiensten soms minder (of zelfs helemaal niet) bij extreme weersomstandigheden zoals te veel of te weinig water in de rivier. Check de website of bel ze voor de zekerheid 0481-440244.

Horeca Groesbeek:

  • Groesbeek heeft een gezellig, levendig centrum met voldoende leuke eetgelegenheden. Op 300 meter van de B&B ligt het eerste eetcafé. In het centrum van Groesbeek (500m) liggen verschillende café’s en restaurantjes, al dan niet met terras.  Groesbeek heeft ook een eigen dorpsbrouwerij met biercafé en een wijnbouwcentrum.
  • Reserveren in weekenden en bij mooi weer is raadzaam.

Reichswald:

Walk of Wisdome overnachting Breedeweg: 

Bijzonder mooie wandelroute in Berg en Dal:

Tussen Millingen en Groesbeek kom je over een gedeelte van de schitterende N70-wandelroute. Deze hele route is een wandeling op zichzelf. Door de verschillende afstandsmogelijkheden (totaal ruim 14 kilometer met 375 meter aan hoogteverschillen) is het een diverse tocht met mooie vergezichten over de polder, de uiterwaarden en het rivierenlandschap van de Waal. Een wandeling op zichzelf!

IMG_1463  IMG_0855_stitch pica  IMG_1422