Pieterpad

Welkom Pieterpad-loper! Lekker te voet door Nederland én overnachten direct aan de Pieterpadroute in mijn knusse B&B.

Hier enkele tips:

N70 wandelroute

Tussen Millingen en Groesbeek kom je over een gedeelte van de schitterende N70-wandelroute. Deze hele route is een wandeling op zichzelf. Door de verschillende afstandsmogelijkheden (totaal ruim 14 kilometer met 375 meter aan hoogteverschillen) is het een diverse tocht met mooie vergezichten over de polder, de uiterwaarden en het rivierenlandschap van de Waal.

IMG_1463  IMG_0855_stitch pica  IMG_1422

Taxi-vervoer / OV / parkeren

Hieronder staan enkele tips die je kunnen helpen bij het plannen van de routes Millingen – Groesbeek – Gennep en v.v. natuurlijk. 

  • Daniëlle uit Groesbeek biedt vervoer aan: 06-40575040.
  • Dit geldt ook voor de B&B De Hamsche Kuul uit Millingen: 06-51465027.
  • Betaald parkeren Nijmegen: er kan bij het Centraal Station geparkeerd worden. Dagtarief (2021) is €11,-.  Van hieruit gaat een bus naar zowel Millingen a/d Rijn (lijn 80) als Gennep (lijn 83). Natuurlijk ook naar Groesbeek (lijn 5 – Breedeweg / De Horst)
  • Gratis parkeren treinstation Molenhoek: er is een busverbinding van busstation Gennep naar treinstation Molenhoek. Check: https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_283_Gennep_Busstation_-_Molenhoek_Station 
  • Pontje Milingen a/d Rijn: soms vaart het pontje minder (of zelfs helemaal niet) bij extreme weersomstandigheden zoals te veel of te weinig water in de rivier. Check voor de zekerheid: https://kievitsveerdiensten.com/index.php/nl/ 0481-440244
  • Horeca Groesbeek: Groesbeek heeft een gezellig, levendig centrum met voldoende leuke eetgelegenheden en terrasjes. Deze liggen op minder dan 500 meter van de B&B. Groesbeek heeft ook een eigen dorpsbrouwerij met biercafé en een wijnbouwcentrum. Tip: bij mooi weer EN in de weekenden is reserveren van een restaurantje raadzaam.
  • wil je je energie alleen maar steken in lekker wandelen en je niet druk maken over “waar overnacht ik” en “eigenlijk wil ik mijn spullen niet meesjouwen”, kijk dan op de site  https://www.countyhike.nl/. Hier wordt alles voor je geregeld.
  • Walk of Wisdom overnachtingsplek (pipowagen voor 1 persoon!) aanrader: camping De Zoete Aagt in Breedeweg. https://www.dezoeteaagt.nl/